Molen F al 50 jaar toevertrouwd aan de familie Zaal

Op 15 mei 2020 was Molen F van stichting De Zijper Molens 50 jaar met de familie Zaal verbonden. Klaas Zaal senior kreeg op 15 mei 1970 de sleutel van Molen F uitgereikt van het waterschap. Na het nesten ruimen, smeren, afstellen en allerlei randzaken was een dag later het heugelijk moment dat rond 17 uur de molen voor het eerst sinds 1945 weer draaide.

Dit feit bleef toen in 1970 in de buurt niet onopgemerkt. Zo werd er meerdere malen bezorgd gebeld naar het waterschap dat de molen draaide en of dit wel de bedoeling was. Een draaiende molen was natuurlijk ook niet gebruikelijk in die tijd!

In de loop der jaren is er heel veel gebeurd op en rond molen. Zo is in 1987 de molen weer maalvaardig gemaakt en inzetbaar geworden bij hevige regenval.

Helaas is in augustus 2018 Klaas senior overleden, maar Klaas junior heeft het molenaarsschap overgenomen en wie weet neemt zijn zoon Jurre (nu 3) het stokje t.z.t. ook weer over. Al met al een hele trotse familie die tot op de dag van vandaag nog met heel veel plezier molen F draaiende houdt. De voorzitter bracht op 16 mei j.l. een bezoek aan de molen en nam een attentie mee voor de familie Zaal.