Brandweeroefening bij molen Ooster-N

Op maandagavond 2 mei heeft de brandweer van post Schagerbrug bij de molen ON een brandweeroefening gehouden. Na de melding 20.00 van de oefenleiding die al bij de molen aanwezig was, rukte de brandweer van de post Schagerbrug zonder sirene en blauwe lichten uit. Na ruim een kwartier werd de eerste auto gevolgd door de tweede. In totaal liepen er 12 brandweerlieden op en rond het molenerf.

Een rookmachine zorgde voor de nodige rook. Er was een klein brandje (met veel rook) ontstaan in het molenaarsverblijf. Op de kapzolder lag er in een hoekje een gewonde. Deze moest eerst gevonden worden door de met perslucht uitgeruste brandweermannen. De gewonde moest met behulp van een brandweerslang omzichtig via de steile trap naar beneden worden geholpen.

De brandweer was erg blij dat wij op zo’n korte termijn, er werd pas maandagmiddag contact hiervoor gemaakt, de molen als oefenobject ter beschikking stelden.

Met de groepscommandant is inmiddels de afspraak gemaakt dat er meerdere oefeningen en ook verkenningen bij de molens gaan plaats vinden. Daarbij werd in eerste instantie gedacht aan de bewoonde molens D en OT.